Forbordsfjellet Opp registrerte ny deltakerrekord i 2015, og antallet har holdt seg stabilt siden (ca. 400 deltakere). I år stiller Vebjørn Rodal (OL-mester på 800 m), og DU kan løpe mot ham (…i et par hundre meter, i hvert fall).

Fra toppen/målgang Forbordsfjellet Opp 2015.
Fra toppen/målgang Forbordsfjellet Opp 2015.

Offisiselle resultatlister fra løpet 2016 finner du her. 

Forbordsfjellet Opp (FB) / Hjemmeside arrangeres igjen for 7. gang. Også i år er det premier for de 3. beste i konkurranseklassene i tillegg til uttrekkspremier blant lagene med over ti deltakere. Påmeldingsfristen er 29. mai kl 20.00!

Full innsats på vei mot toppen!
Full innsats på vei mot toppen!

Det store trekkplasteret i år må vel sies å være en viss Vebjørn Rodal som sprang fra alt og alle i OL 1996 på 800-meteren. Selv om Rodal nok ikke har beholdt formen siden -96 og sannsynligvis ikke har satset på formtopp til Forbordsfjellet Opp er det nok en fjær i hatten for de fleste for hver 100 meter man klarer å holde følge. Etter løpet holder Rodal foredrag om trening og motivasjon. Rodal har vært ekspertkommentator på NRK i flere år og gikk i 2016 inn i trenerteamet i Rosenborg Ballklub. Verdt å få med seg! (påmelding)

Forbordsfjellet opp var oprinnelig et militært løp arrangert av forsvaret ved Værnes. Det er usikkert når de startet med dette løpet (hvis du vet så ta kontakt!), og offisielle resultatlister finnes dessverre ikke. Fra 2010 tok imidlertid IL Fram offisielt over arrangementet og har arrangert det siden. Konkurransen arrangeres i år 24. mai.

En flott representant for yngre årsklasser!
En flott representant for yngre årsklasser!

Også i år kan man melde på, og delta som lag. Det må vel være enda mer inspirerende å slite seg opp bakkene ikke bare på vegne av seg selv, men også de du jobber, trener eller på annen måte har kontakt med i hverdagen ellers?

Løpet har en forholdsvis solid stigningsprosent (10%) og en distanse på 4,8 km. Hele løypa går langs bil-/grusvei til toppen av Forbordsfjellet. Løyperekordene holdes av forholdsvis kjente navn som Petter Eliassen (22.10) og Marthe Kirstoffersen (24.16).

Forbordsfjellet Opp har en tett og uformell atmosfære. Det er omtrent 0 meter fra parkeringen til start, og like langt fra parkeringen til premieutdelingen. Når selv løpet nesten bare går i motbakke og til og med tildels i sirkel snakker vi her om et meget kompakt arrangement.

 

 

 

Løyperekordinnehaver Marte Kristiansen på vei opp.
Løyperekordinnehaver Marte Kristiansen på vei opp.

Link til påmelding.

Klikk på linken og se hele invitasjonen under.

PS! Har du deltatt i Forbordsfjellet opp tidligere og har erfaringer du vil dele med andre, bruk kommentarfeltet under!

 

SE INVITASJON TIL LØPET NEDERST!

Et herlig syn for enhver motbakkeløper. Toppen og mål!
Et herlig syn for enhver motbakkeløper. Toppen og mål!

Write A Comment