Fra starten av Marka Rundt 2016 fra Granåsen Skistadion som også var VM-arena i 1999. Foto: Marka Rundt.

Marka Rundt er Trondheims eldste og største turrenn, og ble arrangert for første gang i 1946. I år går rennet søndag 19. februar. Som en kuriositet kan det nevnes at rennet ble avlyst i 1946 på grunn av tett snøfall før rennet, noe som førte til at løypetråkking ble umulig. De senere år har rennet trukket til seg flere deltagere og både 2010 og 2011, med henholdsvis over 1000 og 1300 deltakere, regnes som toppår i rennets historie. Selv om rennet er blitt større, er arrangementet fortsatt kun basert på frivillighet, og arrangørklubbene, Vestbyen IL og NTNUI, stiller med mye dugnadsinnsats. I denne sammenheng bør Tor Risan bli nevnt for hans innsats for Marka Rundt i 60 år (les mer om Tor i siste avsnitt).

Studentklassen klare for 40 flotte km i Bymarka! (2015)

Trasé i øvre Bymarka og 3 x 13,3 km løype

Værgudene har ikke vært like snille i år som i fjor. Rennet har derfor måtte blitt flyttet til øvre del av Bymarka. Vi vil benytte samme trasé som i 2015 som var et meget vellykket arrangement. Fjorårets arrangement som for første gang var fra Granåsen var veldig vellykket. Det var godt med snø I hele marka og forholdene under dagen var fantastiske med et par minusgrader og panserspor. Legger med et bilde fra starten.

Nye ski til rennet? Sjekk ut Turrenn.nets omtale av FischerMadshus og Rossignols nyheter for 2017.

Rennet vil derfor I år gå I øvre del av Bymarka I området Henriksåsen og Fjellseter. Løypa er 13,3 km lang og vil bli gått tre ganger. Rennet blir derfor fortsatt 40km langt, og gir dermed en god gjennomføring også for de som senere på vinteren skal gå Birkebeineren.

Marka Rundt kan også i år benyttes som seedingrenn for Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

Tor Risan, Vestbyen IL, i sitt rett element!

Tor Risan – Hedret med Kongens fortjenstmedalje

I 60 år har Tor Risan stått på gjennom høsten og vinteren for å sørge for at Marka Rundt igjen blir arrangert på en skikkelig måte. Allerede da han var en ungdom, stilte han opp som funksjonær – for første gang i 1953 som saftblander på en drikkestasjon ute i Bymarka, etterhvert som medlem av rennkomitéen og senere formann i rennkomitéen. De siste årene har NTNUI hatt styringsansvaret, men ingen har helt styringen på Tor. Tor er en alt-mulig-mann for Marka Rundt, som stiller opp der det trengs, og spesielt i forbindelse med løypearbeidet i Bymarka på tross av at han har fylt 80 år. Tor er selveste Mr. Marka Rundt for deltakerne som kommer tilbake år etter år, og for oss i NTNUI. I år har også Tor Risan mottatt Kongens fortjenstmedalje for sitt store frivillige engasjement.

 

Påmelding og mer info

 

Write A Comment