Den offisielle turrennsesongen starter også i år på Sjusjøen, med det 6. Romjulsrennet den 30. desember 2016. Rennet er 23 km langt og går i klassisk stil. Arrangøren er i år optimister med tanke på både deltakerantall og forhold – med bakgrunn i årets tidlige snøfall.

img_5394

Turrennet er for alle turrennløpere fra 15 år og oppover, og løypetraseen for Romjulsrennet – på 23 km – går i følge arrangøren i lett og variert terreng med gode spor i vakre omgivelser på Sjusjøen i Ringsaker kommune i Hedmark fylke. Løypa er behørig beskrevet på arrangørens hjemmeside.

 

 

 

Bilde fra løypetraseen 3. desember.
Bilde fra løypetraseen 3. desember 2015. Liknende forhold allerede i 2016.

hjemmesiden til arrangørklubben Brøttum IL kan man også lese at formålet med rennet er å samle ivrige skiløpere til et kort turrenn, som en generalprøve på starten av skisesongen. Romjulsrennet trekker både noen av verdens beste skiløpere og vanlige turrenndeltagere til start. Arrangøren understreker imidlertid at Romjulsrennet Sjusjøen skal være et renn for alle.

Dorte Finstad i arrangementskomiteen påpeker dessuten at løypene allerede er fine og klare til å tas i bruk. Dermed kan man allerede nå dra opp og teste løypene og finpusse (den eventuelle) formen.

Sortert startfelt

Starten vil gjennomføres med seeding, dvs. at de raskeste starter først, for best mulig flyt i startpuljene.

Romjulsrennet går i idylliske omgivelser og topp vinterlig stemning på Sjusjøen. Foto: Dorte Finstad.
Romjulsrennet går i idylliske omgivelser og topp vinterlig stemning på Sjusjøen. Foto: Dorte Finstad.

Ved den første gjennomføringen (2010) var det 273 deltagere, og i 2014 hadde deltakerantallet steget til hele 732 skiløpere i Romjulsrennet Sjusjøen. Finstad tror imidlertid den rekorden kan ryke i år: -Med tidlig snø og gode treningsforhold på snø allerede nå, lover det godt for god deltakelse i Romjulsrennet Sjusjøen 2016. I 2014 hadde vi over 700 deltakere i Romjulsrennet Sjusjøen, og det kan bli enda flere i år, sier Finstad til Turrenn.net.

Vandrepokal

Romjulsrennet setter også opp en vandrepokal og Finstad avslører hvem som ligger best an: -Øystein («Pølsa Pettersen», red. anm.) har mulighet til å ta sitt tredje napp i

Vinnere i herreklassen og dameklassen 2014. Øystein Pølsa Pettersen og Tuva Toftdal Staver. Foto: Dorte Finstad / Brøttum I.L.
Vinnere i herreklassen og dameklassen 2014. Øystein Pølsa Pettersen og Tuva Toftdal Staver. Foto: Dorte Finstad / Brøttum I.L.

vandrepokalen, men det kan også Ola Vigen Hattestad gjøre, så det blir spennende!! Damenes pokal er vunnet to ganger av Maiken Kaspersen Falla, så hun har mulighet til å få den til odel og eie om hun deltar og vinner Romjulsrennet Sjusjøen 2016. Ingen andre damer har to napp i pokalen, forteller Finstad.

Påmeldingen åpner 1. desember. For praktisk informasjon og påmelding, klikk her. PS, husk at Startkontingenten er lavest (350,-) ved påmelding innen 20.12.15 kl: 23.59. Etteranmelding koseter 550,- og kan gjøres ved rennkontoret som er på Sport 1 Sjusjøen, den 29.12 kl. 14-16 og på stadion 30.12 kl. 09-12. Dorte Finstad sier det ikke er fare for at de stenger påmeldingen ved noe tidspunkt: -Nei vi har ikke satt noen øvre grense. Da blir det heller flere starttidspunkter. Vi holder også av plasser i alle puljer slik at de som etteranmelder seg skal kunne komme inn i riktig pulje, avslutter hun.

Write A Comment