Langrennsskiene har endelig dukket opp i sportsbutikkene og det klør sikkert i armer, fingre og bein hos landets turrennløpere. Trenger du et helt nytt par? Må de gamle erstattes? Eller vil du gjerne utvide mulighetene da føret tillater en skitur? De siste årene har vi jo fått nye typer ski, bl.a. zero- og felleski.

Turrenn.net har gått igjennom årets nyheter med noen av de største leverandørene.

I denne artikkelen tar vi for oss Madshus´nyheter (PS.: lik Turrenn.net på Facebook eller abonnér på nyhetsbrevet vårt, så får du beskjed når nye artikler kommer om andre merker).

Det er spenn også i et par rene stakeski. Madshus Propulsion. Foto: Madshus.
Det er spenn også i et par rene stakeski. Madshus Propulsion. Foto: Madshus.

Madshus Propulsion

Stakerevolusjonen kaller noen det. Men ikke alle. Selv om mange har begynt å stake seg gjennom skirenn – og det er ikke bare proffene – gjøres det nye formelle forsøk på å skjerme stilarten klassisk. Til tross for dette har Madshus utviklet en helt ny ski, som bare skal gli. Med andre ord, en ren stakeski som overhodet ikke er laget med tanke på at skien skal tråkkes ned i bakken og gi løperen feste i det viktige tiendels sekundet.

Madshus, ved Global Marketing Manager Per Wiik sier selv at skien skal være en ren stakeski, og at den er utviklet i samarbeid med verdens beste langløpere. Basisen for skien er Madshus´Redline-linje; tiltenkt world cup-konkurranser. Konstruksjonen, og spesielt spennet er utviklet kun for staking, det vil si at de har en jevnere spennbue, her forklart av Per Wiik; -Om du sammenligner med vår Redline-ski som er veldigt tynn i fram og bakende for å få den perfekte kombinasjonen av glid, feste och føring, så er denne skien designet geometrisk for å holde momentum fremover i sporet konstant, dvs holde høy fart og kraft framover hele tiden på både raske og tunge partier av løypa. Geometrien er bla, høyere over helparti og ut i fram- och bakende.

Nå kan du få med deg din egen personlige teknikktrener i lomma

Dessuten er tuppen lavere, fordi skien ikke skal løftes opp bak i et vanlig fraspark. Tanken bak konstruksjonen er at skien er blitt mer stabil og dermed «lettere» å stå på og lettere å holde god balanse på.

-Hva gjør man når (skøyte-)skiene (nye og dyre) er blitt «høvlet opp» i bakre del i kantene på grunn av isete føre? Levere inn til reparasjon? Slipe med sandpapir eller trenger man å gjøre noe i det hele tatt? Sir Axel. Delta i diskusjonen i forumet!

Det er verdt å merke seg at skien egentlig ikke lanseres før 2017, men at Madshus sier de har klart å få produsert og sendt til butikk 1000 par allerede i år (salgsgimmick..?). Den vil komme i to ulike lengder; 195 og 205 cm., samt med såle for kaldt og varmt føre. Prisen vil ifølge Madshus ligge på kr. 7500,- inkl. mva.

Her kan du leser om sesongens nyheter fra Rossignol

Nanosonic Intelligrip

I fjor kom felleski for turrenn og trening for fullt, og Madshus var en av leverandørene som stod klar med nye interessante løsninger. Turrenn.net skrev om Madshus Suprasonic i fjor, og var meget fornøyd med hvordan den fungerte.

Madshus Nanosonic Intelligrip. Foto: Madshus.
Madshus Nanosonic Intelligrip. Foto: Madshus. Klikk på bildet for større utgave.

I år kommer Madshus også med Nanosonic Carbon Classic Intelligrip, en ny racingski med felle integrert i skien. Nanosonic er hakket over Suprasonic i pris og kvalitet, bla.a. pga. bruken av carbon i Nanosonic-skiene, 3D-formet kjerne (Madshus forklarer: -ekstremt lett og dempende skumkjerne som er formet allerede fra kjernen i samme 3d-form som den ferdige skia) og Triaxal-konstruksjon (Madshus: -glassfibersokk som er vevd i 45 grader og som omslutter hele kjernen). Madshus beskriver felleinnfestingen som progressiv; det betyr at selve fellen under skien er tynnere i endene, det vil si at den rekker bittelitt kortere ned mot snøen fra skien ut fra midten, slik at det avtagende spennet ut mot endene av skien ikke gjør at skien subber. Samtidig skal skien i følge Madshus være lett å trykke ned, slik at man får et godt og trygt feste. Turrenn.net har bare testet Suprasonic-utgaven, men der mener vi Madshus har lykkes godt med nettopp det. En annen ting som er spesielt (og enestående så vidt vi vet) med Madshus´ski er at fellen av laget av en blanding av mohair (vanlig for alle typer) og nylon. Nylonet gjør at ising eller opphoping av snø/is i fellen har mye mindre sannsynlighet.

Her kan du lese om Fischers sesongnyheter for 2017.

Nanosonic-skiene er også såkalt «langspente», dvs. at de har et mykere spenn som også sikrer bedre mulighet for feste fordi skiene ikke krever et så hardt og bastant nedtrykk for å få kontakt med snøen og dermed feste.

Madshus Terrasonic Intelligrip. Foto: Madshus. Klikk på bildet for større utgave.
Madshus Terrasonic Intelligrip. Foto: Madshus. Klikk på bildet for større utgave.

Terrasonic Intelligrip

Som nevnt over skrev Turrenn.net om Madshus´Suprasonic-ski med feller i fjor. Skien er også som nevnt over i produktlinjen Race Performance, som er under RED- (World Cup) og Champion-linjen, men har likevel god kvalitet og god såle med gode glidegenskaper. Madshus Suprasonic Intelligrip kan absolutt anbefales, først og fremst som en treningsski alle de kveldene du ikke orker, eller har tid til å smøre.

Les også Turrenn.net´s vurdering av Madshus´Empower-teknologi her (lansert for noen år tilbake).

Her kan du lese turrenn.net´s redaktørs vurdering av egen skistall og -behov

Write A Comment