For andre år på rad arrangeres fjellmaraton i Trollheimen som en del av enern-konseptet. Fjorårets konkurranse var en suksess og arrangementet tar nye skritt i år.

 

– Løypa er variert og helt unik. De tøffe bakkene er utfordrende, men samtidig sjarmerende.

Malene Haukøy
Malene Haukøy nr 1. på Trollheimen fjellmaraton i 2015 ned Nonhøa. Foto: Martin I Dalen

Det er Malene Blikken Haukøy som mener at 2200 høydemeter over 42 kilometer er sjarmerende. Råskinnet fra Høyanger i Sogn og Fjordane liker motbakker enten det er med randoneeski eller joggesko på beina. I fjor deltok hun på nyheten Trollheimen fjellmaraton i Oppdal og vant kvinneklassen.

– Ei optimal løype som både er seig og spektakulær, men ikke verre enn at det er et arrangement for bredden, sier Haukøy og har allerede planlagt å stille til start i 2016.

– 04:43:13 timer brukte Malene Blikken Haukøy på distansen fra Gjevilvasshytta til Oppdal sentrum i 2015. Janette Hargin, Enern.

Nye sponsorer styrker konseptet

I fjor høst stod 246 deltakere på startstreken i historiens første fjellmaraton i Oppdal, fordelt over distansene 23 kilometer og 42 kilometer. Begge med målgang i Oppdal sentrum, mens den lengste distansen startet ved Gjevilvasshytta, og halvmaratonet hadde startpunkt i Skaret. Arrangør er Enern, og daglig leder Janette Hargin innrømmer hun var spent på responsen av det nye arrangementet.

– Vi var spente på antall deltakere. Håpet var 200. Da påmeldingen passerte 150 deltakere, fryktet jeg vi ville gå tom for startnummer, smiler en fornøyd Enern-sjef. Hun er godt i gang med å planlegge årets Trollheimen fjellmaraton og er stolt over at Dynafit er gått inn som tittelsponsor.

– Det betyr mye for oss. 7blåner er ei lokal bedrift med et stort engasjement, som i tillegg bidrar med kompetanse og kunnskap inn mot et slikt arrangement. Det er vesentlig for kvaliteten på vårt fjellmaraton, sier Hargin som håper på en dobling av antall deltakere i 2016.

[stextbox id=»alert» caption=»TIPS TIL FORBEREDELSER DYNAFIT TROLLHEIMEN FJELLMARATON FRA ENERN:» bwidth=»6″ color=»FFFFFF» ccolor=»000000″ bcolor=»050554″ bgcolor=»C7C9FF» cbgcolor=»FFFFFF» bgcolorto=»C7C9FF» cbgcolorto=»FFFFFF»]-For det første må du løpe samme distanse et par ganger under trening. Tren også på å løpe nedoverbakker, løypa er like utfordrende nedover som oppover i høydemeter. Til slutt må du trene variert. Det er en vesentlig forskjell å løpe i terreng jamført med løping på asfalt. Du må komme deg ut i terrenget, råder Janette Hargin fra Enern.[/stextbox]

Løypa og påmelding

Den varierte løypetraseen gjør at Dynafit Trollheimen fjellmaraton er helt unikt i sitt slag i Norge. Over 80% av løypa går i høyfjellsterreng. Underlaget varierte mellom sti, grus, mose, lyng og berg. Når løypa blir lagt over skoggrensa blir traseen veldig oversiktlig.

Håkon Inge Blokkus. Foto: Martin I. Dalen.
Håkon Inge Blokkus. Foto: Martin I. Dalen.

04:43:13 timer brukte Malene Blikken Haukøy på distansen fra Gjevilvasshytta til Oppdal sentrum i 2015. Vinneren i herreklassen, Glenn Tore Løland løp inn til tiden 04:07:50, drøye to minutter før Dynafit teamløper Ola Hovdenak.

Se løypekart begge løyper her

Trend å pushe grenser

-Fjelløping som trening- og konkurranseform har de siste årene vist seg som en solid trend i Norge. Antall motbakkeløp har eksplodert, mens ekstremvariantene marat on og triatlon setter påmeldingsrekorder. Det å pushe grenser er trendy. Samtidig er det å løpe i norsk natur estetisk veldig flott. Fjelløping er en slags modernisering av den norske, tradisjonelle fjellturen. Å løpe i fjellet gir en fin opplevelse, samtidig som det er kult å utfordre seg selv, mener Hargin.

Påmelding

Søndag 1. mai åpnet påmeldingen. Det lønner seg å melde seg på så fort som mulig for å sikre seg en plass i årets løp! Påmelding: www.enern.com.

[stextbox id=»info» caption=»Fakta om Enern:»]

Enern Oppdal arrangerer 4 arrangementshelger og 5 arrangement i løpet av året; Skienern, Randoenern, Sykkelenern, Fjellenern og Dynafit Trollheimen fjellmaraton. Det er lokale lag og organisasjoner som er ansvarlig arrangør av hvert arrangement; Snøhetta IL, Oppdal Klatre og Fjellsportklubb, Oppdal Sykkelklubb og Oppdal IL Ski & Skiskyting.

Siden oppstarten i 2007 har Enern Oppdal tilbakebetalt omtrent 2,3 millioner til lagene som er ansvarlig arrangør. Denne summen fordeles igjen på de lag og organisasjoner som deltar som funksjonærer under arrangementene. Deltakelse i en av våre arrangement vil derfor direkte støtte opp under lokale lag og organisasjoner, og deres aktivitet og rekrutteringsarbeid gjennom året.

[/stextbox]

 

Write A Comment