Nibbevegen opp til toppen av Dalsnibba er nylig åpnet etter vinteren. Dermed er løypa for årets Geiranger frå fjord til fjell lørdag 11.juni klar. 21 km nesten sammenhengende stigning opp nesten 1500 høydemeter venter. Som tidligere kan man enten sykle Nibberittet, springe Nibbeløpet eller gjøre begge deler i Nibbedobbelen. Nibbemarsjen er alternativet for de som ønsker å gå.

IMG_2369b_2015

Geiranger frå fjord til fjell lørdag den 11.juni er i sannhet et fullblods motbakkearrangement. Både blodslitet, utsikten og naturen er egnet til å ta fra deg pusten. Start er ved Geirangerfjorden og mål er på fjelltoppen Dalsnibba på 1476 moh. Løypa er på 21 km og går på asfaltveg med jevn stigning. Det er tre små nedoverbakker i løypa, dermed blir den totale stigningen på ca 1500 m. Mer enn de fleste andre norske tradisjonelle motbakkeløp! Ved fjorden – og start – er det sommer mens det på slutten (toppen) er vinter – dette er Vestlandet på sitt vakreste!

Løypa i Nibbeløpet, -rittet og -rennet. Dette kan du trygt skryte av å ha gjennomført.
Løypa i Nibbeløpet, -rittet og -rennet. Dette kan du trygt skryte av å ha gjennomført.

I denne løypa kan man delta i enten motbakkeløpet Nibbeløpet, eller sykkelrittet Nibberittet. For de løpende er dette blant de lengste og høyeste motbakkeløpene i landet. For syklistene er dette et kort, men annerledes ritt. Det er f.eks få fordeler ved å ligge i felt – her må en gjøre jobben selv.

Trygt i mål på Dalsnibba kan man i år nyte utsikten fra det nye utkikksplatået på toppen. Der kan en bl.a. se ned til startområdet ved Geirangerfjorden og elles nyte den fabelaktige utsikta til øvrige fjell på indre Sunnmøre.
Totalt var det 680 fullførende deltakere i disse arrangementene i 2015, som altså har paraplynavnet Geiranger frå fjord til fjell.
Nibberittet inngår i år i en nystartet motbakkecup saman med Trollstigrittet og Eresfjord Classic. Møre og Romsdals klatrekonge og -dronning blir kåret ut i fra beste sammenlagttid i disse arrangementene, der vinneren får en gjev klatretrøye! Møre og Romsdal kan med dette by på ganske unike klatreritt i fantastisk vestlandsnatur. Trollstigrittet går 25.juni og Eresfjord Classic går 1.juli.
Foto: Terje Drege Rusten
Fra venstre: Silje Westerås, Jan Erik Westerås og Torgeir Rusten ca 1 km frå mål på Dalsnibba. Foto: Terje Drege Rusten

De som ikke synes det er nok med én gang på Dalsnibba denne dagen kan delta i duathlonen Nibbedobbelen. Da sykler man først til topps på morgenkvisten før man ruller ned igjen til start og springer til topps litt senere på dagen sammen med de andre i Nibbeløpet. Det må sies å være bare for de aller tøffeste!

Foto: Terje Drege Rusten
Foto: Terje Drege Rusten

De siste 5 km av løypa til topps går på Nibbevegen, en privat veg som altså i år allerede er åpnet etter vinteren. Her er det ellers ofte brøytekanter på mange meter. Dette blir spektakulært!

Påmelding her.

Write A Comment