Vindfjelløpet er et turrenn i klassisk stil som i 2016 arrangeres for 60. gang den 14 februar 2016. Løpet går i vekslende skogsterreng i et attraktivt turområde i Siljan-, Kongsberg- og Lardal kommuner i Vestfold. Rennet starter på Viddaseter (merket fra fylkesvei 32), og har målgang i Fylkesanlegget for langrenn i Borgen, Svarstad. Løypa er 41 km lang med tre drikkestasjoner. Rennet er seedingrenn for både Vasaloppet og Birkebeineren. Vindfjelløpet har også et kortere løypealternativ på 26 km for trim, familie og ungdom.

IMG_5255Arrangøren melder at det for tiden er fantastiske forhold i løypene – så dette kan være løpet å få med seg i år! Og hvis du er av typen som liker historisk sus og tradisjoner kan du sjekke ut denne siden med videoer fra/om Vindfjelløpet fra helt tilbake til 1953!

Løypeprofil Vindfjellrennet.
Løypeprofil Vindfjellrennet.

LØYPEBESKRIVELSE

Tur 41 km: Løypa går i et åpent skogsterreng og er lett småkupert. Starten (Viddaseter) ligger på 500 m.o.h. Løypas høyeste punkt er ved Jomfruvann på 570 m.o.h.

Løypekart Vindfjellrennet.
Løypekart Vindfjellrennet.

(spurtprispunkt). Mål (Borgen skiarena) ligger på 230 m.o.h. Drikkestasjoner etter henholdsvis 11,5 km, 22 km og 32 km.

Trim 26 km: Løypa følger delvis samme trasé som lang løype, og har delvis sin egen trasé. Denne løypa er særdeles lettgått uten store stigninger. Løypa har to drikkestasjoner.

For mer informasjon og påmelding klikk her.

SONY DSC
Fra Vindfjellløypa.

 

Write A Comment