Lørdag 19. september går nyvinningen Trondheims Bratteste av stabelen for andre gang. Konkurransen er et svar på hovedstadens Oslos Bratteste og hadde stor oppslutning i sitt første år. Løypa er ganske kort til motbakkeløp å være men samtidig veldig bratt; kort, men krevende nok! I motsetning til mange andre mosjonistløp har Trondheims Bratteste valgt å dele ut spurtpriser i alle de tre puljene (man velger selv pulje basert på hvor rask man selv tror man er opp) i konkurranseklassen. Et positivt tiltak som bør gjøre løpet mer attraktivt for flere.

Snart på toppen i Trondheims Bratteste.
Snart på toppen i Trondheims Bratteste.

Løpet arrangeres av Trondhjems Skiklub, en av regionens mest tradisjonsrike vinteraktivitetsorganisasjoner. For Skiklubben er det derfor også særdeles viktig med et tydelig preg av breddeprofil på arrangementet. Det er vel også mulig grunn til at starten på løypa er endret fra i fjor, til en litt mykere start på løpet. Likevel, med ca 2 km distanse og omtrent 200 høydemeter er løpet en kraftprøve stor nok for de aller fleste.

I tillegg til spurtpriser for alle puljer i konkurranseklassen kan man dessuten i år stille tremannslag og få både uttrekkspremier, samt stille i konkurransen for beste gjennomsnittstid.

Arrangementet er ellers godt planlagt og gjennomført, og med ovenfor nevnte breddesatsing samt konkurranseklasse for barn ned til 12 år har Skiklub´en gjort mye positivt for å få med flest mulig.

Mer informasjon og påmelding her.

Write A Comment