Leines I.L. arrangerte 01.august motbakkeløpet ”Skarbotn opp” for tredje gang. Løpet ble en suksess med sterke løyperekorder både i herre- og dameklassen. Tesfayohannes Mesfin, Bodø FIK, imponerte alle med utrolige 21:01 i løypa opp de 583 høydemeter på 2,4 km – løyperekord i år og! I dameklassen vant Marte Monrad Hansen, Nordfols IL, med knallsterke 25.44, også det ny rekord i dameklassen.

Vinner Dameklassen Skarbotn Opp, Marte Monrad Hansen, med ny løyperekord på 25.44. Gratulerer!

Nytt av året var at starten ble permanent flyttet til «Låven» i Brennvika, hvor det er bedre fasiliteter, parkering og start på løypa, som dermed ble ca 400 m lenger. Løpet samlet mange deltakere fra både fjern og nær: 62 trimmere i alle aldere, og 52 i konkurranseklassene, en liten økning fra i fjor. Mange tilskuere fant veien opp og gjorde dette til et riktig trivelig arrangement. Trimklassen startet to timer før konkurranseløperne og kunne heie dem i mål på

Vinner av Herreklassen i Skarborn Opp Tesfayohannes Mesfin, med ny løyperekord på 21.01. Gratulerer!

`skaret`. Litt tåke la ingen demper på stemningen. Heiaropene oppe fra skaret hørtes helt ned til startområdet! Premieutdelingen ble foretatt ved Skarbua, ei lita fjellhytte like ved mål, hvor det også ble servert gratis havresuppe og forfriskninger til stor glede for deltakerne.

-Utallige positive tilbakemeldinger fra fornøyde deltakerne gjorde oss også sikre i troen på «Skarbotn opp» er kommet for å bli! Et stort løft for et lite idrettslag, sier Primus motor Jutta Tørkel i Idrettslaget Leines I.L.