24, juni går startskuddet for den 28. utgaven av St. Olavsloppet; regionens hyllest til Kong Olav som falt i slaget ved Stiklestad 29. juli 1030.

StOlvasloppet_ungdom
Foto: St. Olavsloppet / Arne Brunes

Stafettløpet er en svensk/norsk folkefest over fire dager, der alle kan delta. Etappene er variert i lengde og bedrifter, vennegjenger, mm. melder seg ofte på. Løpet ble etablert i 1988 og er en landeveisstafett mellom Östersund og Trondheim. Start og målgang snus mellom de to stedene hvert år. Hovedformålet med stafetten er ikke prestasjoner og konkurransejag, men å holde kontakt med venner og arbeidskamerater. Man trenger ikke være veltrente – det viktigste er trivsel og sosial omgang.
Løpet følger St. Olavsleden over Stiklestad, via Sandvika, Åre og Alsen.

Tilsammen er løpet på hele 34 mil, og 51 etapper. Det gir et gjennomsnitt på ca 6 km pr. etappe, noe som er overkommelig for de fleste. I verste fall åpner reglene dessuten for at et lag kan bryte opptil to etapper og likevel få fullføre. Man kan dessuten melde laget på en en-dagsversjon av løpet. Da deltar man kun én av de fire etappedagene. Det finnes selvsagt også en miniutgave for barn. hvis du får lyst til å melde på et lag i alle siste liten, ta kontakt med sekretariatet for å høre om det er mulig.

Alle deltar i ulike former og farger i St. Olvasloppet. Foto: St. Olvasloppet / Arne Brunes
Alle deltar i ulike former og farger i St. Olvasloppet. Foto: St. Olavsloppet / Arne Brunes

Jämtland-Härjedalens Friidrottsförbund og St Olavsloppet A/S i Norge arrangerer løpet, som er sanksjonert av det svenske og norske friidrettsforbundet. Løpet foregår i tett samarbeid med lokale kommuner og næringsliv, og det er stort publikumsoppmøte på strekningen.

Les mer om løpet her.

Write A Comment