Lørdag 6. juni går det 41. minneløpet for «Kaptein Dreyer på stubben«. Den 12 km lange løypetraséen går på godt underlag i flott natur i Sunndalsøra.  Løpet har tre utgaver: Minneløpet 12 km Trim uten tidtaking, barneløpet, 1 km uten tidtaking og Minneløpet 12 km; Aktivklasser og trim med tidtaking.

Kaptein-natur900x300

Løpet har som antydet et historisk sus og er en hyllest til nevnte Nord-Trønderske Kaptein Dreyer som døde 35 år gammel, den 29. april etter 4 dagers sengeleie, ved «slaget ved Trangen», der et svensk regiment ble nedkjempet av en trøndersk bataljon. Les mer om Kaptein Dreyer her.

 

 

 

 

 

 

Minnelopetmedjubileumsrunde

 

 

Løpet i år har foreløpig rundt 100 påmeldte, men arrangøren håper på det dobbelte. Når det gjelder dagens deltakere og hyllest til de bør forøvrig spesielt to få behørig omtale: Leif Brekken og Sigurd Wermøy har nemlig deltatt på samtlige 40 Kaptein Dreyers Minneløp! En bragd nesten på høyde med kapteinen´s egen. 

 

 

 

 

Se video av hele løypa her:

Fra 2013 er løpet gjort mer tilgjengelig for flere, ved at langløypa utgår og alle løper traséen på 12 km. Barneløpet på 1 km som går samme dag har også, i følge arrangøren befestet seg som et populært arrangement.

Løpet har alltid gått oppover Sunndalen mot Oppdal, og ned igjen på Mælesiden. En har fulgt elva Driva begge veiene, og det meste av løpstraséen har vært på stier og grusveier. Majestetiske fjell gir en flott ramme rundt løpet.

Blant damene er det Ragnhild Nes som peker seg ut med flest seire, med totalt 11 og det samme gjelder for Stein Ivar Børset i herreklassen.

Påmelding finner du via forsiden til minneløpet.

Lykke til!

Write A Comment