Barskingen er Østfolds første hinderløp (OCR=Obstacle Course Race) som alle over 18 år kan delta i. Her kan du for en kort stund vende tilbake til barndommen med kryping, hopping, løfting, jogging, klatring og åling!

Ikke ta på lakkskoene under Barskingen.
Ikke ta på lakkskoene under Barskingen.

 

Lagarbeid.
Lagarbeid.

Arrangøren, ved Matilde Elisabeth Jacobsen forteller hva de vil at Barskingen skal være: -Vi ønsker å være et supplement for hinderløpsporten i Norge og arrangerer vårt første løp allerede 6 juni 2015! Løpet har lagt opp til at alle skal komme ut av komfortsonen sin, teste seg selv og øke mestringsfølelsen. Løypa går i variert natur og vi har blant annet lagt løypa gjennom gårdstunet på Åstorp Gård!

Samhold. Bokstavelig talt.
Samhold. Bokstavelig talt.

Noen av hinderne forteller arrangøren at det legges ut oppdateringer om på deres facebook side, andre forbeholder de seg

Liten tvil om at deltakerne får opp pulsen i Barskingen.
Liten tvil om at deltakerne får opp pulsen i Barskingen.

retten til å holde hemmelig frem til selve løpet er i gang. Som sagt; her får du møte barnet i deg selv igjen! Jacobsen: -Det å ikke vite hva som kommer til å møte deg i løypa er jo tross alt litt av det som gjør denne sporten så fantastisk morsom! Mange av hinderne våre vil forøvrig stå permanent og kan brukes i treningssammeheng i fremtiden. Kanskje også til teambuilding og til utdrikningslag!

Publikum får gleden av å følge deltagerne gjennom flere hindere på tunet, hvor det også er kioskservering. Kanskje blir noe av det artigste for publikum «straffen» som følger det å ikke klare et hinder; 15 spensthopp; vær så god sett i gang!

Barskingen er på 5 km. De bruker flere naturlig hindere og har utformet de slik at de utfordrer deltakerne mentalt og fysisk. De (du?) kan forberede seg på både zipline, gjørmebad og en barsk skråvegg på 3,30 meters høyde og litt mer enn 45 graders helling…
Totalt har arrangøren satt opp over 40 hindre! Du blir garantert svett, utslitt og møkkete…

Det vil være premier til de beste i dameklassen/ herreklassen og lagkonkurransen. Man kan melde seg på individuelt i dame- og herreklasse eller som lag. Lagene har minimum 3 og maksimum 6 deltagere. Samtidig vil alle som fullfører løpet være med i trekningen av et gavekort på 1000 kr fra Sportskompaniet.no og en times flytur for to personer. Arrangørens egen pilot vil ta deg og en venn med på en rundtur fra Rakkestad flyplass.

Uansett fysisk form skal man kunne klare Barskingen. Du bestemmer selv farten. …Og antall spensthopp…

Lykke til, du kan trenge det!

Write A Comment