Notodden Challenge arrangeres i år for 7. gang. Konkurransen er en mulitsportkonkurranse, men fremstår som undertegnede som en herlig – og salig – blanding av orientering, påskeeggleting, hard fysisk utfoldelse og sosialt samvær i en spennende mix.
Ivrig studering av kartet før planen for konkurransen legges.
Ivrig studering av kartet før planen for konkurransen legges.

Notodden Challenge skjer i år allerede neste helg: Lørdag 6. juni med oppmøte senest kl 10 og start kl 11. Ferdig med premieutdeling ca kl 15-15.30. Sted Tinnemyra ved E134 ved Notodden. kun 1,5t kjøring fra Oslo. Påmeldingsfrist tirsdag 2. juni.

Se arrangementets forside og påmeldingsinformasjon her.

Kartet viser frammøtested for årets Notodden Challenge.
Kartet viser frammøtested for årets Notodden Challenge.

Konkurransen består av 30 poster som skal oppsøkes valgfri rekkefølge i løpet av 3 timer ved hjelp av sykkel og løping. Ingen rekker alle postene. Noen poster har også aktiviteter som svømming, padling, skyting med strafferunder, klatring etc. 

Håvard Sten, fra arrangøren, Notodden O-lag, forteller mer: -det er forskjellig poengsum på postene, og laget med flest poeng vinner.
2 deltakere pr lag i 3 klasser: Damer, Herrer og Mix.

I fjor deltok tilsammen ca 100 pesoner, på 50 lag. Et antall som burde kunne økes betraktelig, sett med denne skribentens «barnslige» øyne. Reglene er forøvrig både lempelige og samvittighetsfullt utformet med hensyn til naboer, trafikk, og andre brukere av området.

Sten forteller dessuten at søppelproblematikk er noe de både er bevisste på og har full kontroll over: -Det har ikke vært noe problem. Det er ikke matstasjoner, drikkeposter e.l. underveis. Jeg tror stort sett at deltakerne kun har med egen drikke på drikkeflaske. Det eneste måtte være hvis noe kaster sjokoladepapir etc som de har med seg. Arenaen er dessuten på området til Notodden O-lags hytte, og der har vi full kontroll på søppel og orden ellers.

Det vil imidlertid komme med som et egetvpunkt under informasjon om løpet, avslutter Sten.

Les mer om konkurransen her.

Steffen / turrenn.net.

Write A Comment