Ikke langt fra Bømlo, utenfor Stord gjennomføres i år for 27. gang Siggjodilten den 25. mai. Løpet er kanskje ikke blant de største i landet, men det har lange tradisjoner og en fantastisk natur å vise frem.

IMG_4756

Løpet er bare 2 kilometer langt, men med en stigning på 400 høydemeter føyer det seg inn i rekken av krevende motbakkeløp. Av bildene arrangøren har oversendt ser det også ut som at du kan håpe på en ekstra bonus både på vei opp og når du er gått i mål; utsikten rett ut i havgapet!

IMG_4759
Rutekart og litt turistinformasjon. I området ser man en del ryolitt, som er granitt i dagbergformat, dvs. oppe i lyset/dagen, ikke nede i bakken/berget.

Siggjodilten har som mange andre motbakkeløp en inkluderende profil og man kan delta både som trimmer og konkurranseløper. Arrangøren deler ut både vandrepokal til vinnerne og deltakerpremier for antall deltakelser, så her er det bare å melde seg på og samle registreringer!

Hvis du kommer langveisfra finnes forøvrig blant annet Valevåg Camping og hyttetun 6-8 km unna der man sikkert kan finne innkvartering natten før løpet.

22555_2105_Bremnes_Idrettsl

IMG_4763 IMG_4760

Write A Comment