11021149_346257672228055_3789759331842994757_n

Kvilhaugen Opp ble arrangert første gang i fjor og er en del av Toppidrettsveka som hvert år arrangeres i Aure, Orkdal og Trondheim. Kvilhaugen opp er en del av massemønstringen i Toppidrettsveka, altså for deg, meg, tanter og nevøer. I tillegg arrangeres motbakkeløp og barneløp i Aure. Motbakkeløpet i Trondheim er et typisk motbakkekløp, men sjeldent kort og bratt – 2 km langt og ca 100 m stigning på siste 1 km! Nå vil arrangøren slå en av Bergens stoltheter, Stoltzekleiven Opp, som hadde rundt 5000 deltakere i år. Melder du deg på før 1. juli kan du vinne en Team Northug treningsdress signert selveste Petter Northug Jr.

Rett etter start fra fjorårets Kvilhaugen opp.
Rett etter start fra fjorårets Kvilhaugen opp.

Ansvarlig for arrangementet, Oddbjørn Bruland i Strindheim Ski forteller at de ikke har noen oversikt over påmeldinger til årets løp enda, da det er lenge til løpet, men at ca 200 deltok i fjor. -Vi håper på hele 1000 deltakere i år, det er en femdobling fra i fjor, sier han. Han tror de kan ta igjen «Stoltzen» i løpet av en femårsperiode. Som alltid med Trondheim og Bergen kan vi altså forvente en duell her i årene fremover, men det betinger altså enn så lenge at trønderne kjenner sin besøkelsestid! Derfor lover arrangøren gode pengepremier til deltakerne og lover at sponsorene Sparebank1 SMN og Impuls kommer til å vise seg frem og bidra til et spennende arrangement. Den som var i byen i fjor under løpet som publikum eller deltaker kunne vel heller ikke unngå å legge merke til appellen til trønderfolket. Det var flere hundre publikummere langs den ca 2 km lange løypa opp til serveringsstedet Kvilhaugen Gård.

Billettbestilling Toppidrettsveka.

 

Løypebeskrivelse Kvilhaugen Opp.
Løypebeskrivelse Kvilhaugen Opp (klikk på bildet for større versjon).

Bruland har flere argumenter for at du skal melde deg på nettopp dette løpet: – Dette løpet er mer gjennomførbart enn mange av de andre i nærheten av Trondheim for folk flest, og det er jo et poeng med nærheten til byen… Den som vil kan også få seg en velfortjent forfriskning på Kvilhaugen Gård ved målgang, og finalen i Toppidrettsveka gjennomføres rett i etterkant (dermed MYE publikum langs løypa! (Red. anm.)). Bruland avslutter med følgende oppfordring: -Trønderne kan IKKE fine seg i at Bergenserne er sprekere!

I Kvilhaugen Opp kan men dessuten delta individuelt og som lag (bedrift), og man kan som i de fleste andre motbakkeløp både løpe og gå opp. Dette kan altså alle delta på.

 

Signert Team Northugdrakt kan bli din hvis du melder deg på Kvilhaugen Opp.
Signert Team Northugdrakt kan bli din hvis du melder deg på Kvilhaugen Opp.

Alle som melder seg på før 1. juli er dessuten med i trekningen om en  Team Northug treningsdress.

Les mer om Kvilhaugen opp og meld deg på enten på Toppidrettsvekas nettsider (se link øverst i saken) eller søk opp ´Kvilhaugen opp´ på Facebook. Du kan som mosjonist dessuten også delta på Fonna Opp, og barna kan delta i barneløp i Aure i forbindelse med Toppidrettsvekas besøk der. Arrangøren venter ca 130 deltakende i Fonna Opp i år. I oppstartsåret 2013 deltok ca 80 personer.

 

Toppidrett og folkefest i Trondheim sentrum.
Toppidrett og folkefest i Trondheim sentrum.
Terese Johaug får publikums hyllest under Toppidrettsveka i 2014.
Terese Johaug får publikums hyllest under Toppidrettsveka i 2014.

Harald Fladseth i Norway Events og arrangør av Toppidrettsveka forteller om deres verdigrunnlag når Turrenn.net spør om deres syn på forholdet mellom toppidrett og breddeidrett. Det uttrykker kort sagt at de ønsker å få folk i alle aldre i mer fysisk aktivitet, for å oppnå den gevinsten fysisk aktivitet gir. Dessuten at denne gevinsten også kan overføres til andre områder i livet. Verdigrunnlaget fokuserer dessuten på å bidra til at ´store ting skjer på små plasser´, altså å ta idretten ut i distriktene. -Derfor arrangerer vi løpekonkurranser for alle kategorier både på Aure og i Trondheim, samt Sommerskiskole for barn / ungdom i aldersgruppen 10-16år, sier Fladseth.

Billettbestililng Toppidrettsveka.

Trivelig under Toppidrettsveka.
Trivelig under Toppidrettsveka.

Barneløpet foregår for første gang i Aure forteller Fladseth videre, etter at det tidligere ble arrangert i Kristiansund: -Tidligere har dette vært arr. i Kristiansund og vi har vært opp mot 900 deltakere i aldersgruppen 4-10 år (2011). Kristin Størmer Steira deler ut medaljer til alle som stiller på barneløpet på Aure, forteller Fladseth.

I Toppidrettsveka er barn og unge i sentrum, og arrangøren håper møtet med toppidrettsutøvere kan inspirere til egen idrettsutfoldelse.
I Toppidrettsveka er barn og unge i sentrum, og arrangøren håper møtet med toppidrettsutøvere kan inspirere til egen idrettsutfoldelse.

Toppidrettsveka er godt tilrettelagt også for de som ikke skal delta, men nøyer seg med å se på. -Vi har ikke noen konkrete tall på dette, men politiet anslo at ca 25000 mennesker var rundt løypene under finalen i Toppidrettsveka i fjor. I år bygger vi en gigantisk tribune med plass til 2500-3000 mennesker på torget i Trondheim og vi forventer en plass mellom 30 – 35 000 mennesker på plass i år, siden skolene har startet, avslutter Harald Fladseth i Toppidrettsveka.

Billettbestilling Toppidrettsveka.

DSC_0148

Write A Comment