Geiranger frå fjord til fjell lørdag den 6.juni er i sannhet et fullblods motbakkearrangement. Både blodslitet, utsikten og naturen er egnet til å ta fra deg pusten. Start er ved Geirangerfjorden og mål er på fjelltoppen fjelltoppen Dalsnibba på 1476 moh. Løypa er på 21 km og går på asfaltveg med jevn stigning. Det er tre små nedoverbakker i løypa, dermed blir den totale stigningen på ca 1500 m. Mer enn de fleste andre norske tradisjonelle motbakkeløp! Ved fjorden – og start – er det sommer mens det på slutten er vinter – dette er Vestlandet på sitt vakreste!

 

Løypa i Nibbeløpet, -rittet og -rennet. Dette kan du trygt skryte av å ha gjennomført.
Løypa i Nibbeløpet, -rittet og -rennet. Dette kan du trygt skryte av å ha gjennomført.

I denne løypa kan man delta i enten motbakkeløpet Nibbeløpet, sykkelrittet Nibberittet eller rulleskirennet Nibberennet. For de løpende er dette blant de lengste og høyeste motbakkeløpene i landet. For syklistane er dette et kort, men anneleis ritt. Det er f.eks få fordeler ved å ligge i felt – her må en gjøre jobben selv. For de som går på rulleski er dette ei unik kraftprøve (i klassisk stil). Stigningen er ca 550 flere høydemeter enn i Birkebeinerrennet – på nesten 1/3 av distansen!

Foto: Terje Drege Rusten
Fra venstre: Silje Westerås, Jan Erik Westerås og Torgeir Rusten ca 1 km frå mål på Dalsnibba. Foto: Terje Drege Rusten

De som ikke synes det er nok med én gang på Dalsnibba denne dagen kan delta i duathlonen Nibbedobbelen. Da sykler man først til topps på morgenkvisten før man ruller ned igjen til start og springer til topps litt senere på dagen sammen med de andre i Nibbeløpet. Det må sies å være bare for de aller tøffeste!

Foto: Terje Drege Rusten
Foto: Terje Drege Rusten

De siste 5 km av løypa til topps går på Nibbevegen, en privat veg som det for tida arbeides med å brøyte etter vinteren. Her er det brøytekanter på mange meter. Snøfreserene nærmer seg nå toppen og arrangøren satser på at vegen blir åpnet til arrangementet også i år. Dette blir uansett spektakulært!

Startlister og påmelding

Write A Comment